Μία από τις ποιο ευχάριστες τα τελευταία χρόνια καινοτομίες στο αθλητικό στοίχημα ήταν η έκρηξη του “live betting,δηλαδή το «ζωντανό στοίχημα» . Το ζωντανό στοίχημα παρέχεται με μία μεγάλη ποικιλία ειδικών στοιχημάτων, αλλά όλατα είδη μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: μας δίνετε η ευκαιρία να ποντάρουμε χρήματα σε ένα παιχνίδι που είναι ήδη σε εξέλιξη, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες την ίδια ακριβώς στιγμή που οι παίκτες δημιουργούν τη δράση μέσα στον αγωνιστικό χώρο!

Είδη για Live στοίχημα

Ένα είδος πολύ γνωστό για livestoixima είναι το “halftime bet” δηλαδή το στοίχημα στο ημίχρονο. Αυτό το στοίχημα λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του ημιχρόνου και μας επιτρέπει να στοιχηματίσουμε σε ότι νομίζουμε ότι θα συμβεί στο δεύτερο ημίχρονο, και μόνο κατά το δεύτερο ημίχρονο. Με άλλα λόγια, δεν ποντάρουμε στην τελική έκβαση του παιχνιδιού, αλλά αντίθετα μετράμε μόνο ότι έχει συμβεί στο δεύτερο ημίχρονο και το αντιλαμβανόμαστε ως ένα εντελώς ξεχωριστό παιχνίδι.

Ωστόσο, υπάρχει μία ακόμα πιο δυναμική μορφή του livebetting που αξίζει πραγματικά το όνομα “ingame” που της δίνεται. Μπορούμε να στοιχηματίσουμε στο τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο bookmaker αλλάζει τις αποδόσεις, ανάλογα με την έκβαση των γεγονότων και ανάλογα με τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα που θα δημιουργηθούν στη σύγκρουση των ομάδων.

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι βλέπετε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, όπου η μία ομάδα είναι μακράν καλύτερη από την άλλη. Ωστόσο, μόλις πέντε λεπτά στο παιχνίδι, το αουτσάιντερ δημιουργεί μία καλή ευκαιρία και σκοράρει ένα γκολ γράφοντας το πρόωρο 1-0. Τώρα τα live στοιχήματα και οι αποδόσεις είναι πιθανό να υποστούν μία σημαντική αλλαγή. Το αρχικό φαβορί μπορεί τώρα να προσφέρεται με 50% πιθανότητα, ή ίσως ακόμη και να θεωρηθεί αουτσάιντερ! Αν μας αρέσουν ακόμα οι πιθανότητες που έχει το αρχικό φαβορί για να επανέλθει και να κερδίσει, τότε τώρα θα ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για να στοιχηματίσουμε υπέρ του, με πολύ καλύτερες αποδόσεις από ό,τι θα μπορούσαμε να έχουμε ποντάρει πριν από το παιχνίδι.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι συχνά υπάρχουν στιγμές όπου η αγορά κλείνει προσωρινά. Αυτό συμβαίνει συνήθως αμέσως μετά από το σκοράρισμα ενός γκολ ή μετά από ένα μεγάλο τραυματισμό. Αυτές είναι οι πιο συνήθεις περιπτώσεις που θα στείλουν άμεσα πολλά χρήματα σε μία κατεύθυνση πριν ο bookmaker προλάβει να προσφέρει τις κατάλληλες αποδόσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η online στοιχηματική εταιρία θα κλείσει τα στοιχήματα για ένα λεπτό ή δύο, θα βάλει νέες αποδόσεις, και στη συνέχεια θα προσφέρει ξανά το γεγονός για στοιχηματισμό.

Στρατηγική για live στοίχημα

Live BettingΈνα από τα βασικά πράγματα που είναι απαραίτητα για την επιτυχία στο live stoixima είναι η κατανόηση του τρόπου και των παραμέτρων που δημιουργούν τις αλλαγές των αποδόσεων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταλάβουμε το πώς η εταιρία στοιχημάτων προσαρμόζει τις αποδόσεις ανάλογα με κάθε περίπτωση, αλλά και το πώς αυτή η Ζωντανό Στοίχημαπερίπτωση επηρεάζει ουσιαστικά τις πιθανότητες κάθε ομάδας να κερδίσει. Το συμπέρασμα είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε ζωντανά τους αγώνες που στοιχηματίζουμε live. Γι αυτό το λόγο το betzoom.gr σας παρέχει την υπηρεσία «live streaming», μέσω της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε όποιον αγώνα θέλετε δωρεάν από την οθόνη του υπολογιστή σας!

Οι εταιρίες στοιχημάτων πρέπει να αλλάζουν συνεχώς τις αποδόσεις κατά τη διάρκεια του live betting σε ζωντανά στοιχήματα. Έτσι τείνουν να πέσουν σε πρότυπα για το πώς να το κάνουν γιατί προφανώς δεν μπορεί να γίνει μία εκτεταμένη έρευνα εκείνη τη στιγμή. Αυτά τα πρότυπα τους επιτρέπουν να κάνουν γρήγορες αλλαγές έτσι ώστε να αποφύγουν να δώσουν μεγάλα πλεονεκτήματα στους παίκτες που μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν λάθη. Μια τέτοια δομημένη προσέγγιση δεν μπορεί πάντα να λαμβάνει υπόψη όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται σε ένα αθλητικό γεγονός, όπως η ορμή, πόσο καλά παίζουν πραγματικά οι ομάδες σε σύγκριση με το σκορ, καθώς και πολλές άλλες μικρές λεπτομέρειες. Αν δώσετε προσοχή και παρατηρήσετε τι πραγματικά συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, θα βρείτε συχνά ευκαιρίες για σημεία με εύκολο χρήμα. Επίσης, δεδομένου ότι οι αποδόσεις καθορίζονται γρήγορα, μπορούμε να βρούμε μεγάλες αποκλίσεις αποδόσεων ανάμεσα σε διαφορετικούς bookmaker. Μπορούμε έτσι να δημιουργήσουμε σίγουρο κέρδος από το στοιχηματισμό σε αντίθετες πλευρές σε δύο διαφορετικές εταιρίες στοιχημάτων που προσφέρουν διαφορετικές αποδόσεις. Ωστόσο αυτή η μέθοδος (arbitrage betting ή σίγουρο στοίχημα) κρύβει και κάποιους κινδύνους που τους αναλύουμε στο άρθρο μας: «Σίγουρο Στοίχημα».